Als dat maar fout gaat…
- Remko van der Drift

Provocatieve omkering van teamdoelen

Een speelse manier om met het team vooruit te komen door de samenwerking ‘om zeep te helpen’.

Wat ga jij doen om onze samenwerking te laten mislukken?
Zeventig paar grote, vragende managersogen kijken ons aan.
‘Ja, echt. Gaan we dit echt doen?. Moeten we gaan nadenken over onze favoriete saboterende bijdrage?’

Vijf minuten later was de temperatuur in de zaal een paar graden gestegen. Het geluidsniveau deed niet onder voor een gezellige vrijdagmiddagborrel.

Vijftig minuten later hangen er 27 volgeschreven flappen aan de muren. Effectieve doorverwijs strategieën, sneaky afleidingstactieken en schaamteloze disfunctioneringstips.

Er is fanatiek gebrainstormd over de grootste problemen in de huidige samenwerking en hoe je deze nu kunt vergroten in plaats van verkleinen of oplossen.
Hoe kun je nu concreet maken dat jij ‘er niet van bent’? Of hoe kun je ervoor zorgen dat er nog slechter geëvalueerd wordt zodat er zeker niét geleerd wordt van de voorgaande ervaringen?

Maar waarom zou je dit doen?
‘Vanaf nu moeten jullie anders gaan samenwerken!’
Veel mensen hebben een hekel aan zo’n opgelegde verandering. Want dat geeft onzekerheid en verstoring van de bestaande orde, dat kan onveilig voelen. Een logische reactie hierop is ‘verzet’.

De provocatieve omkering geeft lucht aan verandering en weerstand. Door met het hele team of afdeling te mogen focussen op mislukken, wordt met een grote knipoog het onbewuste bewust en het onbespreekbare bespreekbaar. Deze openheid geeft een vruchtbare bodem voor verandering.

Provocatieve coaching
De inspiratie voor deze manier van werken komt uit provocatieve coaching. Dit is een prikkelende manier van begeleiden; een unieke cocktail van warmte, uitdaging en humor, ontwikkeld door de Amerikaan Frank Farrelly.

‘Het management van SSO/ CFD heeft onder begeleiding van Saakje Bakker en Remko van der Drift van het instituut voor faalkunde een inspirerende sessie gehad over cultuur en leiderschap in de organisatie. 

Na een doelgerichte en efficiënte voorbereiding zijn we als voorbereidingsgroep samen met Remko en Saakje tot mooi en uitgebalanceerd programma gekomen. Een programma waarmee managers werden uitgedaagd om mee te doen, met elkaar in gesprek gingen en zich zo meer bewust werden van de huidige bedrijfscultuur en hun positie als manager daarin. 

Saakje en Remko hebben de begeleiding van de dag op een professionele wijze vol energie voor hun rekening genomen. Daarbij vonden zij samen een mooie balans tussen enthousiasme & energie en professionaliteit & resultaat. Managers voelden de energie, namen deze over en deden volop mee. De prettige sfeer zorgde ervoor dat er op een open manier over het onderwerp gesproken kon worden. We kijken terug op een mooie themadag.’
Managersdag Belastingdienst SSO /Centrum voor Facilitaire Dienstverlening

Terug naar de pagina teamdag