'We all learn lessons in life. Some stick, some don't. I have always learned more from rejection and failure than from acceptance and success.'
- Henry Rollins

Faal Festival 2018

Samen met TivoliVredenburg en FuckUpNight Utrecht organiseerden wij op zaterdag 3 maart 2018 de eerste editie van het Faal Festival!

Talks, wetenschap, theater, kunst en meer, verdeeld over 7 zalen. Met o.a. Stine Jensen (programmamaker, auteur en filosoof), Wilfried de Jong (tv-presentator, acteur en schrijver), Elfie Tromp (schrijver, columnist en theatermaker), Diederik Stapel (schrijver, psycholoog), Soundos El Ahmadi (comedian), Tinkebell (kunstenaar), Laura van Dolron (theatermaker) en Joost van Bellen (DJ).

Met muziek van Michelle David, The Kik, Mondo Leone en Lucky Fonz III.

Ook was er een pop-up museum of failure. We toonden gefaalde voorwerpen van bezoekers, inclusief hun bijzondere verhalen. In samenwerking met de Museumjaarkaart.

Natuurlijk deden we zelf ook mee aan het programma. Remko gaf een lezing over de groeimindset en deed een half uurtje Faalfitness. Karin en Saakje gaven een workshop over de innerlijke criticus, Frank hield een lezing over falen in de wetenschap en een Socratisch theaterdebat over de vraag ‘Wat is perfectionisme?’

Improvisatietheater is bij uitstek een genre wat op het Faal Festival thuishoort: nergens anders is de kans op falen groter dan waar de acteurs alles improviseren. En het is voor ons de grootste inspiratiebron geweest om faalkunde te ontwikkelen. De improvisatietheatergroepen Comedy Cowbows en Met Haar Zonder Hem verzorgden dan ook een aantal voorstellingen.