Je faalt pas als je stopt met proberen

Een avond over perfectiestress

De boekpresentatie van ‘Proberen lukt altijd’, een avond vol met wetenschap, theater en muziek.


RTV Utrecht maakte dit prachtige item over deze avond.

Faalkundige en directeur van het Instituut voor Faalkunde Remko van der Drift presenteerde zijn nieuwste boek ‘Proberen lukt altijd’. Hij vertelde een aantal inzichten over perfectiestress uit dit boek en ging met het publiek faalfitnessen. Ook probeerde hij het record ‘zo-snel-mogelijk-met-zoveel-mogelijk-mensen-een-inleiding voorlezen’. Dat proberen lukte… 😉

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up philosophy. Zij gebruikt het theater als plek om oprecht te zijn omdat zij gelooft dat er in “het echte leven’ al genoeg wordt gedaan alsof. Ze schreef op deze avond terplekke een live column, zonder voorbedachte rade, recht uit het hart. In de directheid van het moment, schreef Laura live een humoristisch, poëtisch en kwetsbaar stuk over perfectiestess, dat zij als slotwoord van de avond voorlas.

Na 3 jaar zonder muziek is de singer/songwriter Mark Lotterman nu, ‘Bang dat het fout gaat’, terug als Dhr. Lotterman. Nederlandstalige liedjes over het leven in de grote stad. Op deze avond was deze reïncarnatie gewapend met een keyboard voor het eerst weer op het podium te bewonderen.

Faalkundige Saakje Bakker van het Instituut voor Faalkunde hielp je met je negatieve gedachten op afstand zetten: zelfkritiek is ook maar een mening!

Filosoof/faaldenker Dr. Frank Kupper van het Instituut voor Faalkunde en verbonden aan de VU, onderzocht live met het publiek het menselijk tekort.

Neurowetenschapper bij de Universiteit Utrecht Valeria Bonapersona vertelde over de positieve en negatieve effecten van stress op ons brein en lichaam.

Anamaria Stamp speelde “The body of your dreams” door Jacob ter Veldhuis: een modern-klassieke satire voor piano over een perfect lichaam in een perfecte wereld.