'Je ontdekt meer over iemand door een uur met hem te spelen dan een uur met hem te praten'.
Plato

Faalfitness (workshop)

Wist je dat je faalspieren hebt?  Dat ze tussen je oren zitten 😉 En dat je ze kunt trainen? Superleuk om met je collega’s te doen. Bijvoorbeeld als teambuilding-workshop.

De Bijenkorf, Mirella Willemsen
‘Je gaat naar een workshop faalfitness zonder te weten wat je te wachten staat en komt er na verloop van tijd uit met de behoefte dat je anderen wilt activeren dit evenement ook mee te maken. Ik kreeg energie van de oefeningen en zie een mooie vertaalslag naar mijn filiaal. 

Het was energie gevend, verrassend, inspirerend voor zowel prive als in het werk, bevrijdend van negatieve gedachtes over hoe ik overkom. En dat ook nog eens op een funky manier. Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad in het maken van fouten!’

 

Faalfitness, ’t is net als met sporten.  In ’t begin hik je er tegenaan, gebrek aan conditie enzo. Uitstellen. Moeten we dit wel gaan doen? Vinden mijn teamgenoten dit wel leuk?

Dan, als alle excuses op zijn, besluit je het te gaan doen.

De workshop begint met opbouwen. Met uithoudingsvermogen kweken. Met techniek in de vingers krijgen.

Tuurlijk, eerst voel je het ongemak van de faalspierpijn. Wil je al verder zijn dan je daadwerkelijk bent. Moet je een slokje water nemen of even rustig aan.

Zo is het ook met het opbouwen van je faalkundige conditie.

Rustig aan beginnen. Zorgen dat je gemotiveerd blijft. En vooral doorzetten.

Stap voor stap merk je dat je meer lef, creativiteit en leerplezier ontwikkelt. Dat je er zelfs plezier in krijgt om die spieren eens te testen, jezelf te stretchen.

Surprise!
Blijk je ineens iets te kunnen wat je nooit had verwacht van jezelf. Of dat die mislukking toch niet het einde van de wereld bleek te zijn.

Faalfitness is een workout voor je faalspieren! Een actieve sessie met energieke oefeningen, waarbij zowel gelachen als geleerd wordt!

Klik hier voor voorbeelden van faalfitness-oefeningen.