'We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen'.
- George Bernard Shaw

Faalfitness (workshop met fun en verbinding)

Superleuk om met je collega’s te doen. Bijvoorbeeld als (online) teambuilding-workshop. Want samen lachen, dat is enorm verbindend!

‘Je gaat naar een workshop faalfitness zonder te weten wat je te wachten staat en komt er na verloop van tijd uit met de behoefte dat je anderen wilt activeren dit evenement ook mee te maken. Ik kreeg energie van de oefeningen en zie een mooie vertaalslag naar mijn filiaal. 

Het was energie gevend, verrassend, inspirerend voor zowel prive als in het werk, bevrijdend van negatieve gedachtes over hoe ik overkom. En dat ook nog eens op een funky manier. Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad in het maken van fouten!’
De Bijenkorf, Mirella Willemsen

Wist je dat je faalspieren hebt? Ze zitten door je hele lijf!

Als je angst voel om te falen, kun je benauwdheid voelen rond je longen. Als je jezelf hard loopt te bestraffen of op te jutten, kun je verkrampte faalspieren tussen je oren opmerken. Als iets niet durft te proberen omdat je bang bent dat je het niet kunt, voel je ze in de buikstreek.

Deze spieren kun je trainen. Om ze soepeler te maken. Om te durven falen.

Faalfitness is een workout voor je faalspieren! Een actieve sessie met energieke oefeningen, waarbij heel veel gelachen én geleerd wordt! De meeste oefeningen zijn in tweetallen, sommige doen we met het hele team.

Benieuwd naar wat voor oefeningen dat zijn? Voorbeelden van faalfitness-oefeningen.

‘Saakje heeft de workshop faalfitness verzorgd als start voor een themadag over innovatie. Saakje creëert een sfeer van vertrouwen waarin mensen uit hun comfortzone durven te komen en ook veel plezier hebben. Een heerlijke start voor een vrij inhoudelijke dag. Het was mooi om te zien hoe er gedurende de dag terug werd gegrepen naar de workshop en dat “faalmomentjes” onderling werden toegejuicht.’
Sandra van Beek – Consultant en projectleider onderwijsinnovatie, Hogeschool Utrecht, Life Sciences & Chemistry