'Neem het leven niet te serieus.
Je overleeft het toch niet.'
- Elbert Hubbard

Interviews in kranten, tijdschriften, op radio en TV

In chronologische volgorde, van nieuw naar oud.

De podcast-interviews staat hier niet tussen. Kijk daarover op onze podcast-pagina.

Uit cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van TNO en het CBS blijkt dat burn-out klachten onder jong-professionals blijft toenemen. Uit aanvullend kwalitatief onderzoek blijken prestatiedruk, onzekerheden in het leven en sociale druk de belangrijkste bronnen te zijn van de ervaren stress.
Jongeren ervaren veel druk om te moeten presteren, vanuit de maatschappij, het werk en op sociaal vlak. Het gevoel altijd alles goed moeten doen. Met Faalkunde willen we daar tegengif voor zijn. Daarom is het zo fijn dat wij in het 2024-nummer van het blad Jong&Ambtenaar een interview mochten geven over het verminderen van perfectiestress.

BAKSTEEN is het vrije makersplatform van BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. Mees van den Hurk is een van de talenten en hij bezocht ons voor een filmpje over ‘het gevoel van falen omzetten naar iets positiefs’. Daarin stimuleerde Remko hem uit om zijn angst voor afwijzing uit te dagen op straat.

In het Nederlands Dagblad van zaterdag 22 juli 2023 staat een uitgebreid interview met Remko. Met een paar hele toffe foto’s! Even inloggen met je e-mailadres, dan kun je het gratis lezen.

Remko live op NPO Radio1 in het programma De Nacht van Zwart op 2 juni 2023, over prestatiedruk en het Faal Festival.

Waarom en hoe Remko Faalkundige werd? Daar staat in het Noord Hollands Dagblad van 14 maart 2023 een leuk interview met Remko over.

Hoe het onderwijs om kan gaan met faalangst. Daarover interviewde Het Onderwijsblad Remko voor hun editie van september 2022.

In het Noord Hollands Dagblad van 14 augustus 2022 verscheen een artikel over de zesjescultuur en Remko werd geïnterviewd als voorstander.

De ‘maart 2022 editie’ van het blad Eigentijd, van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn, staat geheel in het teken van falen en opstaan. Met een interview met Remko en een hele leuke foto!

In Trouw van zaterdag 22 januari 2022 werd Remko geïnterviewd over fouten maken in relatie tot de nieuwe bestuurscultuur in de politiek.

Het Huis van Talent interviewde Remko over falen op de werkvloer.

Het Tijdschrift voor Coaching van juni 2021 gaat over blunderen. Ze interviewde Remko over perfectiestress en het op afstand zetten van kritische gedachten: defuseren.

Het TIB is een tijdschrift voor iedereen die betrokken is bij de onderwijszorg binnen scholen. Ze interviewde Remko over perfectiestress en zijn boek Proberen lukt altijd.

Voor Het Notariaat Magazine van februari 2021 werden Remko en Paul Iske geinterviewd voor een artikel waarin 5 tips staan voor notarissen om anders om te gaan met fouten en mislukkingen.

Psychologie Magazine publiceerde een artikel waarin ze uitleggen waarom zij denken dat je ‘Proberen lukt altijd’ moet lezen.

Frankwatching is een online platform voor marketing, communicatie, social media en tech. Ze schreven een mooi, samenvattend artikel over ‘Proberen lukt altijd’

In de rubriek ‘Happy at work’ van de Happinez van december 2020 stond een leuke recensie van ‘Proberen lukt altijd’.

Gezond.nu haalde vier tips uit ‘Proberen lukt altijd’ en schreven er een artikel mee over omgaan met perfectionisme.

Het is geen boek, het is geen magazine. Het is een prachtige crossover, het boek/blad ‘Vandaag nog blij met jezelf’ van Pam van der Veen. Met verhalen en interviews met experts en ervaringsdeskundigen. Veel tips en oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt. Pam interviewde Remko ook! En wij werden blij van haar artikel.

Saakje werd geïnterviewd voor het magazine Vriendin. Een leuk artikel met veel faalvoorbeelden.

Het Vlaamse tijdschrift Boeken Magazine interviewde Remko over zijn boek ‘Proberen lukt altijd’. Het is een heel tof artikel geworden dat leest als een samenvatting van het boek!

Verdient iedereen een tweede kans na falen? BNR maakte er in het programma ‘Werkverkenners’ een item over, waarin Remko gevraagd werd mee te praten.

Het programma Aan tafel van Radio M interviewde Remko over zijn boek Proberen lukt altijd.

Het programma Route C van RTV Utrecht maakte een prachtig item over de boekpresentatie van ‘Proberen lukt altijd’. Remko verteld in het interview onder andere over hoe hij als 15-jarige ondanks zijn onzekerheid toch het podium op ging en DJ werd.

Leuk interview met Remko, compleet met een prachtige foto, in het Algemeen Dagblad.

Mooie en uitgebreide recensie van Proberen lukt altijd op Managementboek.nl

Remko mocht zijn ‘foute-mening’ geven in het AD. In een artikel over de vraag: ‘Ik heb enorm geblunderd op werk, hoe nu verder?’

In de Marie Claire van februari 2020 staat een artikel over te hoge eisen stellen. Saakje geeft een paar prachtige faalkundige tips.

Remko werd door BNR nieuwsradio gevraagd hoe de piloot die per ongeluk op de ‘kidnap-knop’ drukte het beste om kan gaan met zijn fout. Dit is het leuke item wat ze ervan gemaakt hebben.

In Flow magazine van oktober 2019 stond een leuk artikel over falen met onder andere een interview met Saakje.

Gastcolumn van Remko in het Nederlands Dagblad over ‘druk en succesvol moeten zijn’.

Uitgebreid interview met Remko in het blad Gezond.nu

Remko siert de voorkant van het Vandaag magazine en binnenin staat een interview. Op de cover staat onbedoeld een leuke paradox. Kun je ‘m ontdekken?

Interview met Remko in de Libelle.

Interview met Saakje in het blad Vriendin.

Journalist Thomas Braun interviewde Remko voor Vandaag Magazine. Dit interview verscheen in januari 2019. Voor het blad Fietsmagazine schreef Thomas een column over het interview met Remko.

In het september 2018 nummer van het magazine Happinez staat een interview met Remko in de rubriek Happy@work.

Het WNL NPO Radio 2 programma ‘T wordt nu laat is een soort Zomergasten maar dan met muziek in plaats van filmpjes. In de uitzending van 23 mei was Remko de gast. Hij was super vereerd om 2 uur lang over zijn leven en werk te mogen vertellen en daarbij favoriete muziekfragmenten te laten horen!

In het BNR nieuwsradio De Nieuwe Wereld stond op 14 mei de vraag ‘Wat als we gewoon zouden mogen falen?’ centraal. Ze interviewde Remko. Je kunt het in zijn geheel als podcast terugluisteren.

Radio Rijnmond interviewde Remko naar aanleiding van een lezing in Dordrecht.

De Volkskrant publiceerde een mooi artikel over de ‘zesjescultuur’ die plaats maakt voor strijd om hoge cijfers en hang naar perfectionisme in onze samenleving. Ze interviewde hiervoor onder andere ook Frank en Remko.

Het TV actualiteitenprogramma Een Vandaag maakte een reportage over falen, de FuckUpNight en interviewde Remko.

NPO Radio 1 programma Dit is de nacht interviewde Remko anderhalf uur over faalangst.

Dagbladen Trouw en Volkskrant schreven beide een uitgebreide nabeschouwing op het Faal Festival. Leuk detail: 2  verschillende fotografen maakte bijna exact dezelfde foto. En Trouw zette per ongeluk ook nog eens de verkeerde naam bij de foto, wat ze de volgende dag rectificeerde.

3FM DJ Wijnand interviewde Remko in zijn zaterdagochtendshow.

Dolf Jansen interviewde in zijn NPO Radio 2 programma Spijkers met koppen Frank en Remko.

Het AD schreef mooi een achtergrondartikel over het hoe en waarom van het Faal Festival.

Remko zat aan tafel bij het NPO Radio 1 programma Spraakmakers, samen met president-directeur van de NS Roger van Boxtel.

NRC NEXT schreef een artikel als vooruitblik op het Faal Festival, interviewde daarvoor Frank en Remko en ging langs bij de Amsterdamse FuckUp night.

Radio M, de zender van de provincie Utrecht, besteedde een half uur van het programma ‘Aan tafel!’ aan het Faal Festival en faalkunde met Remko als studiogast aan tafel.

De Vlaams/NL nieuwszender Groot Nieuws Radio interviewde Remko over het Faal Festival. Je kunt het horen in het programma De Nieuwe Morgen van donderdag 1 maart 2018, vanaf 1:34 uur.

Artikel van SUSA uitzendbureau waarin Remko, Saakje en Arjan van Dam aan het woord komen.

Falen voor dummies in 11 stappen, CJP magazine interviewde Remko en maakte dit leuke artikel met praktische tips.

Radiointerview met Remko op 3FM in het het NTR programma van Joost Schulte. Hierin doet Remko onder andere een faalfitness oefening met de DJ’s en luisteraars!

Radiointerview met Remko over het Faal Festival en faalkunde op NPO Radio 1 in het BNN/VARA programma van Riza Tisserand.

Radiointerview met Remko op de Utrechtse Studentenradio over het Faal Festival en faalkunde.

Het Cultureel Persbureau interviewde Remko en maakte dit uitgebreide artikel.

Het Algemeen Dagblad publiceerde een artikel over ons Faal Festival in TivoliVredenburg.

De februari 2018 editie van de Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws had als thema ‘Waarom fouten maken goed is’. Met daarin een interview met Saakje.

Journalist en columnist Japke D heeft het niet zo op het ‘durf te falen-idee’. Ze belde Remko en het leuke en kritische gesprek wat volgde is gepubliceerd in NRC NEXT.

Het maandblad ZIN schreef een artikel met daarin een interview met Remko. Het staat op hun website in 2 delen:  De kracht van falen  en Omarm je fouten

Remko schreef voor het Tijdschrift Voor Ontwikkeling in Organisaties (TVOO) het artikel ‘Waarom is foutenmaakmoed zo moeilijk’. Over de denkfout ‘ik ben niet goed genoeg’ en ons ego die deze denkfout probeert toe te dekken.

Artikel over faalangst bij studenten waarin o.a. een interview met Remko staat, door Mathijs van Eeten.

Review van Fouten maken moed in het Medezeggenschap Magazine.

Artikel in de Libelle: Psychologie De kracht van falen met o.a. een interview met Remko van der Drift

NRC next schreef een artikel over een workshop Fouten maken moed.

Review van Fouten maken moet door Frank van Kuijk op Managementboek.nl

Review van Fouten maken moed door Simon van der Veer op Managementboek.nl

Recensie van Fouten maken moed op Happybooks.nl.

Artikel/interview in Vrij Nederland.

Recensie van het boek Fouten maken moet door Maarten Snethlage.

Column van Japke-D in het NRC.

Trending topic op NPO radio 1 met interview.

Artikel in het Algemeen Dagblad en alle regionale dagbladen.

Blunderverhalen ‘De Rode Micra’ op radio 3fm.

Artikel op Managementboek.nl over het boek Fouten maken moed.

Artikel op ManagementTeam.nl.

Boekbespreking Fouten maken moet door de Foutenfabriek.

Interview in De Intermediair.

Interview met De Authentieke Trainer.

Interview met Vallenopstaanenweerdoorgaan.nl

Artikel/intevieuw in OC Rendement.

Boekreview Fouten maken moet op Managementboek.nl