'Er is altijd. Er is altijd. Misschien.'
- Roosbeef

Pieker-pitstop: coaching voor als je bang bent dat het fout gaat

Ik zou eigenlijk zelfstandige willen worden, maar ja, straks krijg ik geen opdrachten.

Ik zou eigenlijk willen verhuizen, maar ja, is dat wel slim in de huidige huizenmarkt?!

Ik zou eigenlijk een betere werk/privebalans willen hebben, maar ja, ik moet toch geld verdienen?!

Herkenbaar? Ben je ook zo iemand die vast kan zitten in over analyseren?

Meld je aan voor de Pieker-pitstop!

Prikkelende gesprekken die je ‘van denken naar doen’ helpen.

Programma

We werken met ACT en Provocatieve coaching.

ACT

ACT staat voor: Acceptance and Commitment Training. Dit is een vrij nieuwe en krachtige evidence based methode die direct resultaat oplevert. Het bestaat uit een effectieve mix van technieken uit westerse en oosterse psychologie.

Het doel van ACT is psychologische flexibiliteit. Dit betekent dat je meer opties hebt om te kunnen dealen met moeilijke gedachten en onaangename gevoelens die je vast laten zitten in twijfel, piekeren en angsten. Zodat je stappen kunt zetten in de richting die je blij maakt.

Provocatieve coaching

Dit is een mix van warmte, uitdaging en humor. Het wordt ook wel ‘omgekeerde psychologie’ genoemd, vanwege de speelse en soms absurde manier van begeleiden.

Provocatieve coaching helpt je los te komen van patronen. Met snelle, humorvolle, uitdagende en confronterende, maar wel respectvolle, interventies. Hierdoor ga je jezelf relativeren. Of kom je sneller in beweging doordat je gaat voelen dat je jezelf als het ware saboteert.

Wat levert het je op?

  • Kunnen bepalen wat écht belangrijk voor je is. Bijvoorbeeld meer rust en een betere werk/privé-balans. Of meer avontuur, faalmoed, zelfcompassie, speelsheid of zelfvertrouwen in je (werk)leven.
  • Daarnaar durven handelen.
  • Door effectief om te gaan met zelfkritiek en dwingende interne regels.
  • “Een mooie methodiek die op een lichtvoetige manier, bijna speels, voor mij duidelijkheid schepte over wat de bestemming is waar ik heen wil bewegen, welke gedachten mij afremmen om de volgende stappen te zetten en welke concrete acties ik ga ondernemen om deze bestemming te bereiken. Het gaf mij veel energie!”
    Theo de Lange, People & technology