'Nothing is a mistake. There’s no win and no fail, there’s only make.'
- John Cage

Mark Vervuurt Improvisatieacteur

Jij: (steekt je hand uit)
‘Hallo, ik ben….’

Mark: (vriendelijk)
‘Hallo, ik ben Mark, wat leuk je te ontmoeten!’ 

Jij:
‘Zo zeg, jij bent enthousiast.’

Mark: (lachend)
‘Zeker, ik ben ook nogal nieuwsgierig van aard en hoor graag jouw verhaal.’

Jij: (grinnikt)
‘Ho, ho, niet zo snel! Ik wil wel eerst wat meer van jou weten voor ik mijn ziel blootleg.’

Mark:
‘Daar heb je een punt. Over mezelf….. Ik ben vooral geïnteresseerd in hoe mensen het leven vormgeven en invullen, ook als dat leven moeilijk of zwaar is. De manieren waarop zijn zo krachtig, rijk en veelkleurig, daar krijg ik nooit genoeg van. Om naar te kijken maar ook om mee te spelen. Ik kan je ook wel vertellen dat ik als kind spannende situaties behapbaar voor mezelf maakte door anderen te observeren, analyseren en door een beetje de clown uit te hangen. Dus die acteur ben ik al een tijdje.’

Jij: (mmm)
‘Dat klinkt wel een beetje psychologisch.’

Mark: (grote glimlach)
‘Je hebt me door, ik ben naast acteur ook psycholoog en therapeut.’

Jij:
‘Wow, zit je dan de hele dag mensen en jezelf te doorgronden en te analyseren?’

Mark:
‘Dat doe ik nu alleen nog als ik een baaldag heb. Nee grapje.. Ik hou daar wel van maar het allerleukste vind ik om iets anders dan anders te doen en te kijken wat dat bij de ander oproept en dan weer bij mij. Daarom hou ik ook zo van acteren. Dat geeft lol en ruimte om te ontdekken. Niks vind ik mooier dan mensen te helpen om meer ruimte te laten ervaren om anders met problemen of met hun persoonlijke vragen om te gaan. Met spel, gekkigheid of met het vertellen of verzinnen van verhalen. Dat werkt voor mijzelf in mijn werk en persoonlijk ook het beste.’

Jij:
‘Vertel eens…’

Mark:
‘Nou wacht, zo meteen okay? Ik hoor lekkere muziek, zin om eerst ff te dansen?’

– RUIMTE VOOR IMPROVISATIE –