‘You can’t get to courage without rumbling with vulnerability’
- Brené Brown

Mariska Cornelissen Imperfectionist

Jij: (geeft Mariska een hand)
‘Hallo ik heet…’

Mariska: (enthousiast)
‘Wat leuk, aangenaam kennis te maken. Ik ben Mariska Cornelissen, Imperfectionist.’

Jij: (schalks)
‘Imperfectionist, daar heb ik nog niet eerder van gehoord, klinkt een beetje als een illusionist, zoals Hans Klok :).’

Mariska: (begint te lachen)
‘Grappig dat je er niet eerder van gehoord hebt, want eigenlijk ben jij ook een imperfectionist. Elk mens is een imperfectionist, alleen komen we er niet altijd graag voor uit. Liever zijn we heel hard bezig alleen onze beste kanten te tonen en doen we heel erg ons best onze mindere kanten te verdoezelen. Ik coach mensen om van hun kwetsbaarheid hun kracht te maken. Daar is niets magisch aan. Vaak zien we kwetsbaarheid als zwakte. En dan schiet je snel in de kramp, want je gedraagt je vanuit angst en schaamte. Voor mij staat kwetsbaarheid voor moed, dat je ondanks dat je niet weet hoe het voor je uit zal pakken, het toch aangaat en je zelf laat zien. Nou, vooruit dat moment is best magisch. Want als je eenmaal kwetsbaarheid als moed gaat zien krijg je vleugels. Echt.’

Jij: (toch wel nieuwsgierig geworden)
‘Hm daar zit wel iets in. Je bent echt imperfect bevlogen hè?’

Mariska: (knikt met haar hoofd)
‘Ja! Iedere keer maakt het me weer blij als mensen ervaren wat een kracht ervan uitgaat als je je drang naar perfectie durft los te laten en je durft te gaan staan voor wat je echt belangrijk vindt. Het ontwikkelen van die moed om dat te doen, daar doe ik het voor.

Maar genoeg over mij, vertel eens: Wat doe jij?’

Jij: (denkt even na)
‘Ik ben…’

-RUIMTE VOOR IMPROVISATIE-