'All the world's a stage, and all the men and women merely players.'
- William Shakespeare

Bartelijn Ouweltjes Improvisatieacteur

Jij: (een beetje op je hoede)
Dus jij bent improvisatie acteur… Maar hoe weet ik dan of jij nu een rol speelt of echt bent?

Bartelijn: (verrast)
Oeh, dat is een goede vraag! Maakt het je uit wat het antwoord is? En waarom eigenlijk?

Jij: (je fronst je wenkbrauwen en valt even stil)..

Bartelijn: (lacht en schiet te hulp)
Ik speel nu geen rol. Tenminste, ik acteer nu niet. Maar volgens mij speelt iedereen in het dagelijks leven wel eens een rol. Thuis ben je anders dan op je werk, toch? En op vrijdagavond in de kroeg doe je iets anders dan op zondagmiddag bij je schoonouders. Dat vind ik interessant! Waarom doen we wat we doen? Ik denk dat we veel vrijer zijn dan we zelf door hebben.

Jij: (nieuwsgierig geworden)
Oh, hoe werkt dat dan?

Bartelijn (op dreef):
Volgens mij zetten we onszelf in het dagelijks leven vaak vast door wat we allemaal denken. Ik gebruik theater om mensen naar zichzelf en naar elkaar te laten kijken. Om mensen eens stil te laten staan, de tijd te laten nemen en met enige afstand te kijken naar zichzelf en de wereld om hen heen. Dat geeft ruimte voor nieuwe inzichten. Misschien moeten we onszelf ook maar eens wat minder serieus nemen… Ga gewoon lekker spelen in je eigen leven. Welke rol zou jij het liefste willen?

Jij: (geprikkeld)
Ik zou wel…

– RUIMTE VOOR IMPROVISATIE –