'Fear of failing? Be curious. Because the way out is the way in!'
Mr Ramesh

Fleur Feij (Ont)regelaar

Jij: (geeft Fleur een hand)
‘Hallo ik heet…’

Fleur: (doet écht haar best om je naam te onthouden)
‘Hoi, aangenaam. Ik ben (Ont)regelaar bij het Instituut voor Faalkunde.’

Jij: (kijkt begripvol)
‘Dus jij zorgt ervoor dat achter de schermen alles op rolletje loopt?’

Fleur: (bescheiden als ze is)
‘Nou ja, alles… wel veel. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat opdrachtbevestigingen op tijd de deur uitgaan. En dat de praktische benodigdheden om een training of workshop te geven, geregeld zijn voor Remko, Saakje, Frank en de Foute Vrienden. Microfoons bijvoorbeeld, of een parkeerplek. Dat soort dingen.’

Jij: (opgelucht)
‘Oh dat is fijn zeg. Ik heb zelf ook altijd een hekel aan het regelen van dat soort dingen. Dan is het heel fijn als iemand anders dat voor je doet. Dus jij bent een heel geordend type?’

Fleur: (kijkt je schalks aan)
‘Ik was jaren perfectionist. Ik organiseerde theatervoorstellingen en festivals en had ‘onzichtbaar produceren’ tot een kunst verheven. Iedereen voor zijn, overal aan denken, een soort topsport. Ik heb een bomvolle prijzenkast. (lacht) Tot ik een paar jaar geleden ontdekte dat ik het helemaal niet léuk vond om zo te werken. Ik was een beetje doorgeslagen en vóelde mij zelfs onzichtbaar.’

Jij: (kijkt bezorgd)
‘He wat naar…’

Fleur: (begint te stralen)
‘Dat is verleden tijd, hoor. Regelen en organiseren kan ik nog steeds goed, maar ik laat ook wel eens een steekje vallen. En ik ben niet meer onzichtbaar. Dat is voor niemand leuk. Dus, kijk maar even goed naar mij. Dit ben ik.

(ze bloost ervan, dit had ze jaren geleden nooit durven te zeggen).

Jij: (neemt Fleur even goed in je op)
‘Nou, fijn dat jij er bent Fleur!’

Fleur: (haalt diep adem, laat een korte stilte vallen en geniet intens van dit moment)
‘Wat kan ik voor je doen?’

-RUIMTE VOOR IMPROVISATIE-