'Ik ben veel meer dan wat ik nu kan en ik kan veel meer dan wat ik nu ben.'

Masterclass (1/1,5 uur)

De masterclass Faalkunde is een dynamisch interactief programma, geschikt voor grote groepen. Het is een sprankelende mix van Faalkundige inspiratie. Met heldere theorie, leuke filmpjes, faalfitness en concrete reflecties.


Korte video-impressie

Inhoud van de Masterclass 

  • Groeimindset
  • Faalfitness

1. Groeimindset
Carol Dweck, hoogleraar psychologie van de Stanford University heeft jarenlang onderzoek gedaan naar leren, presteren en de relatie met falen. Ze ontdekte dat hoe mensen leren en presteren, afhangt van iets in hun eigen hoofd: van het onuitgesproken idee dat ze hebben over de veranderbaarheid van hun eigen intelligentie.  Ze pleit ervoor om onze aandacht te verleggen van aanleg, prestaties en het moeten scoren, naar het met toewijding werken aan je leerproces. Ze noemt dit het verschil tussen een vaste mindset en een groeimindset.

Carol Dweck over haar onderzoek.

2. Faalfitness
Foutenmaakmoed kun je trainen: faalfitness.

Bij ‘gewoon fitness’ versterk en vergroot je je spieren. Door het beoefenen van faalfitness ontwikkel je moed en stevige faalspieren.

Faalfitness bestaat uit korte, energieke en speelse oefeningen, waarbij zowel gelachen als geleerd wordt!

Klik hier voor voorbeelden van faalfitness-oefeningen.

FranklinCovey Benelux, Ronald Fok, Client Partner Leadership
‘We hadden geen betere afronding van een intensieve, memorable tweedaagse After Summer Start Up kunnen bedenken. In een mum van tijd wist Remko ons gerieflijk te laten ‘falen’ en met opgeheven hoofd te laten ‘mislukken’. 

Zelden zo mooi en hilarisch ‘de kracht van kwetsbaarheid’ aan den lijve ondervonden. Een bevrijdende belevenis.’

AVL/NKI, Mariet Crijns, Opleidingsadviseur
‘Een geslaagde middag! Het is je gelukt om in een grote groep iets interactief te doen. Het was dynamisch en inspirerend. Alle mensen in de zaal deden enthousiast mee en er werd veel gelachen.  

Ik van verschillende Oncologieverpleegkundige  gehoord dat ze het een mooie afsluiting van hun opleiding vonden!’